Prezidentas į pareigas paskyrė dešimt apylinkių teismų teisėjų

teisesaugatavpkPrezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė dekretą dėl dešimties apylinkių teismų teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.

 

Kaip trečiadienį pranešė Prezidento kanceliarija, Lina Švežikienė ir Marius Zubkas paskirti Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmų teisėjais, Kristina Molderė ir Simona Žižienė – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjomis, Inga Žukovaitė – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja, Lina Navickytė – Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmų teisėja.

Inga Masiulianec paskirta Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmų teisėja, Gintarė Kazakevičienė – Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmų teisėja, Dovilė Baniulienė – Utenos apylinkės teismo Molėtų rūmų teisėja ir Dovilė Jazdauskaitė – Regionų administracinio teismo Panevėžio rūmų teisėja.

„Ne tik teisiškai, bet ir moraliai įsipareigoję visiems Lietuvos žmonėms, šio įsipareigojimo turėsite laikytis bet kokiomis aplinkybėmis. Nuo Jūsų elgesio bei priimamų sprendimų kokybės priklausys visuomenės pasitikėjimas teismų sistema, vadinasi, – ir mūsų valstybe“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

Anot Prezidentūros, G. Nausėda pabrėžė neabejojantis, kad naujieji teisėjai puikiai išmano teisės normas, tačiau, pasak jo, būtina nepamiršti, kad teisingumo vykdymas nereiškia formalaus taisyklių taikymo.

„Įstatymų leidėjas ir kiti teisėkūros subjektai ne visada gali sureguliuoti kiekvieną visuomeninių santykių aspektą. Todėl, nagrinėdami bylas ir siekdami apginti sąžiningą proceso šalį, nebijokite tiesiogiai remtis Konstitucija ir pamatiniais teisės principais“, – pranešime sakė prezidentas.

Taip pat naujai prisiekusiems teisėjams šalies vadovas palinkėjo einant teisėjo pareigas nepritrūkti kantrybės, atkaklumo ir motyvacijos nustatyti tiesą visuose, net ir pačiuose sudėtingiausiuose, ginčuose.

Teisėjų taryba prezidentui pataria dėl teisėjų skyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų. Prezidentas, gavęs Atrankos komisijos sudarytą kandidatų sąrašą, teikia Teisėjų tarybai svarstyti konkrečias teisėjų kandidatūras.

Apylinkės teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu.

VPK nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode